Fira Modernista

Foto cedida

Del 19 al 21 de maig, l’Eixample acollirà una nova edició de la Fira Modernista i del Comerç de Barcelona, una gran festa d’època organitzada per Coreixample, conjuntament amb l’Institut de Paisatge Urbà i amb la col·laboració de Turisme de Barcelona. Aquesta edició canviarà excepcionalment d’ubicació, a causa de les obres de la superilla al carrer Girona, i se celebrarà al carrer Bruc, entre l’avinguda Diagonal i el carrer Consell de Cent. L’eix central serà l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner amb motiu de la celebració de l’Any Domènech, en commemoració dels cent anys de la seva mort.

Comerç de proximitat i parades modernistes

La fira arriba amb nombroses novetats, com un espectacle de teatre i dansa produït per a l’ocasió, l’exposició permanent del Genoveva, un vehicle de principis del segle XX, o les parades modernistes d’arreu. A més, hi haurà moltes activitats familiars, com ara la rua de cotxes antics, les desfilades d’època o el trenet de vapor, així com un gran escenari a la zona de restauració on hi haurà exhibicions i música en viu.

Com és habitual, la fira disposarà de les parades d’artesans i de les del comerç de proximitat i professionals del barri associats a Coreixample, on també es faran tallers i activitats. Però enguany cal destacar la participació d’institucions molt vinculades amb el Modernisme que també hi tindran parada o estan convidades a tenir-la. Són la Ruta del Modernisme de Barcelona, la Ruta Europea del Modernisme, la Casa Elizalde, la Torre Bellesguard, la Diputació de Barcelona i el Palau Güell, els museus de Cerdanyola del Vallès, Cardedeu o la Casa Botines de León, el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, Cementiris de Barcelona, Modernisme al Maresme, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i Colònia Güell, la Casa Navàs de Reus o les ciutats de Terrassa, Alcoi, Teruel, Ferrol, Melilla, Riga i Timisoara.

La fira és una de les activitats del programa BCNx10, impulsat per l’Ajuntament amb fons de l’impost turístic i gestionat per Turisme de Barcelona.

Contingut elaborat amb la col·laboració de Turisme de Barcelona

Més informació al web de Turisme de Barcelona

 
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram