Tal com s’havia anunciat els dies anteriors, els partits de l’oposició a l’Ajuntament van votar a la sessió plenària del divendres dia 9 de maig en contra de la proposta de l’alcalde Trias, consensuada amb els representants del comerç barceloní, que volia ampliar el nombre de dies d’obertura dels comerços de la ciutat als diumenges i festius dels mesos de juliol i agost, des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia.

Aquesta proposta, que comptava amb el suport de bona part del sector comercial de la ciutat, deixa els seus representants a l’expectativa. “Els eixos vam treballar durant mesos i vam arribar a un consens on tots ens sentíem còmodes”, explica a Línia Horta Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç. Gasca lamenta que “la part que ha fallat és la de l’Ajuntament”, i assegura que estan a l’espera de rebre alguna informació per part del consistori.

Malgrat que ja es coneixia el rebuig de PSC, PP i ICV-EUiA a la proposta de Trias, l’alcalde va insistir a portar-la al Ple perquè els partits deixessin clares les seves posicions. Els populars la van trobar insuficient i són partidari de liberalitzar encara més el sector, mentre que el PSC va condicionar el sí al fet que es renunciï a l’ampliació dels centres comercials. Per la seva banda, ICV-EUiA va considerar nefasta qualsevol liberalització dels horaris. Unitat per Barcelona (UpB) es va abstenir.