Foto familiar de la trobada d’ahir. Foto: Ajuntament

El Pacte per Barcelona ha posat en marxa o ja té implementades més de 300 accions específiques per a la recuperació de l’activitat econòmica i social de la ciutat. El pacte va reunir ahir la seva taula general per fer la primera reunió de seguiment dels acords després de la seva creació a l’inici de la crisi de la covid-19. La iniciativa, impulsada pels set grups municipals de l’Ajuntament, agrupa prop de 200 participants que treballen per superar la crisi actual.

El pacte té una setantena de línies d’actuació, amb més de 300 accions específiques, ordenades segons el seu caràcter estratègic per a la recuperació de l’activitat econòmica de la ciutat. Actualment 71 de les 73 línies d’actuació es troben en marxa o ja estan desplegades i dues estan en estudi. Alguns exemples són l’ampliació de l’espai per a les terrasses, la línia de subvencions i ajuts als autònoms, el Pla de Digitalització i preparació del Marketplace dels Mercats Municipals, la creació del Mecanisme per l’Energia Sostenible (MES Barcelona) per incrementar la generació d’energia renovable a la ciutat, el desplegament de l’Estratègia de Soledat o el nou Centre residencial d’Inclusió La Llavor per a la prevenció del sensellarisme femení.

En la reunió d’ahir, l’alcaldessa Colau va reivindicar l’esperit de “diàleg” i “consens” del pacte. En aquest sentit, va advocar per, arran de la crisi de la covid-19, impulsar canvis en la manera de fer de la política per tal que l’administració estigui més a prop de la ciutadania. Durant la trobada també es va parlar d’algunes mancances del pla o i de l’absència d’entitats que són referència a la ciutat.