Imatge de l’interior del Mas Ravetllat-Pla. Foto: Fundació RPA

El districte té des del passat 21 de novembre un nou espai cultural després que obris les seves portes de forma parcial el Mas Ravetllat-Pla, una enorme finca del Guinardó de principis del segle passat que durant molts anys ha estat tancada als barcelonins.

Situada a davant del nou hospital de Sant Pau, la finca fa 3,3 hectàrees i durant els pròxims anys es convertirà en un parc públic i abandonarà el seu aspecte exterior brut i abandonat. De moment el que ja ha obert les seves portes -amb entrada gratuïta, tot i que cal fer reserva prèvia- és el palauet on hi va viure fins a l’any 2011 Núria Pla, any en què va morir. La casa museu mostra part de la col·lecció de mobles antics de Pla, una de les col·leccionistes catalanes més importants del segle XX.

El fons està format per unes 850 peces de mobiliari dels segles XVII i XVIII i obrirà per etapes com a centre expositiu dedicat a l’art i les ciències. L’espai obert des de fa quasi tres setmanes és una sala d’exposicions on s’exposa una antologia de 80 mobles dels segles XVII, XVIII i XIX.

La Fundació Ramon Pla Armengol, hereva única de Núria Pla, és l’actual gestora de l’immoble.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram