Imatge de l’edifici del qual van haver de desallotjar les famílies. Foto: Arxiu

Vuit mesos després que les 31 famílies del bloc de pisos del número 91 del carrer de Santa Rosalia, al barri de la Teixonera, haguessin de ser desallotjades pel mal estat de l’edifici, sembla que el malson, tal com ells mateixos l’han anomenat, està a punt d’acabar-se. I és que, de les cinc famílies que encara viuen en un hotel, dues en marxaran dimarts que ve i les tres restants ho faran a finals d’agost.

Així ho ha detallat a Línia Horta Claudio Banchelli, president de la comunitat de veïns, que ha afegit que les dues primeres famílies que abandonaran l’hotel “aniran a viure a un pis de la borsa d’habitatge” i que la resta “ja té molt avançats els tràmits per trobar un habitatge alternatiu”.

Durant les festes del barri, els afectats van tenir l’oportunitat de parlar amb la nova regidora del districte, Mercedes Vidal, que els va assegurar que reallotjaria els veïns que viuen en una habitació d’hotel al més ràpid possible. “El nou govern va heretar un gran problema i s’ha interessat molt per la qüestió”, assegura Banchelli.

Amb tot, sembla que el serial que va començar l’octubre de l’any passat entra a la recta final. La finca que va haver de ser desallotjada tenia més de 60 anys i des del 2008 estava afectada per la modificació del PGM del Carmel. Aquest pla urbanístics està aturat i pendent de revisió.