Pancarta de rebuig al tancament. Foto: Twitter (@Dignitat3Turons)

La Plataforma d’Habitatges Afectats dels Tres Turons (PHATT) va organitzar ahir un acte per rebutjar la decisió de l’Ajuntament, anunciada el passat mes de desembre, de tancar el mirador del Turó de la Rovira amb un perímetre de tanques per controlar la gran afluència de gent dels últims anys, especialment de turistes.

Des de la PHATT consideren que aquesta decisió és el primer pas perquè aquest espai s’acabi convertint en una nova versió del Park Güell i tota la zona estigui pensada més per als turistes que no pas per als veïns. Aquesta plataforma deixa clara la seva oposició frontal a una futura regulació de l’accés al mirador perquè suposaria “el control d’un espai públic que sempre ha format part del paisatge del barri”. Durant l’acte es van fer diferents parlaments per mostrar el rebuig a la decisió de l’Ajuntament i per reclamar un “procés participatiu real” on els veïns dels barris afectats puguin decidir.

El consistori, per la seva banda, segueix defensant que la decisió es va prendre després d’haver parlat amb les entitats veïnals i amb l’objectiu de protegir la zona i garantir el descans dels veïns. Entre les entitats que donen suport a la mesura hi ha l’Associació de Veïns del Turó de la Rovira. Ara des del Districte precisen que l’accés només es restringiria a les nits i que en els pròxims dies la regidora Alarcón es reunirà amb la PHATT per donar-los més detalls del tancament.