El confinament ha afectat molt una part de la població més jove. Foto: Unsplash

Un estudi de la Universitat de Barcelona (UB) per a la Diputació de Barcelona i la FEDAIA, la plataforma que agrupa les entitats que treballen amb infants, joves i famílies en risc d’exclusió, conclou que el confinament ha tingut un impacte emocional sever en infants i adolescents vulnerables.

L’estudi, fet durant els mesos de confinament total, va detectar que a les zones que pateixen més les desigualtats econòmiques i socials els problemes relacionats amb la salut mental van ser més grans, sobretot en les famílies monoparentals. Una de les principals conclusions és que els problemes d’estabilitat mental dels pares afecten directament la salut mental dels seus fills.

Així doncs, els principals problemes que ha patit part del sector més jove de la població han estat la falta d’ingressos i la precarietat laboral de les seves famílies, la falta de recursos per a una bona alimentació i els problemes relacionats amb l’accés a la tecnologia, l’anomenada bretxa digital. Tot plegat, afegeix l’estudi, barrejat amb un procés “d’aïllament social” que alguns adolescents van patir sobretot entre el març i el maig de l’any passat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram