El petit comerç és l’establiment majoritàriament utilitzat pel 48% dels barcelonins per adquirir roba i calçat, parament de la llar i oci i cultura. En canvi, el 30,8% ho fa als centres comercials i el 15,5% als grans magatzems.

Així ho demostra l’informe Omnibús que un any més ha elaborat la Direcció de Comerç i Consum de l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta d’una enquesta entre la població per esbrinar la seva opinió sobre els diferents aspectes del comerç a la ciutat i radiografiar el perfil dels usuaris.

Pel que fa als hàbits de compra dels barcelonins, l’estudi mostra que el supermercat és l’establiment preferit per comprar-hi alimentació i altres productes d’ús quotidià mentre que les botigues especialitzades o de barri destaquen en la resta de productes.

Així doncs, les dades assenyalen un increment del protagonisme del comerç de proximitat, un model comercial que s’impulsa des de l’Ajuntament.

Cor d’Horta i Mercat rebrà la Medalla d’Honor de la Ciutat

L’Eix Comercial de Cor d’Horta i Mercat rebrà enguany la Medalla d’Honor de la Ciutat, segons han apuntat a Línia Hortaels propis comerciants.

L’entrega del guardó institucional es produirà l’última setmana de novembre al Saló de Cent de l’Ajuntament.

Associats, establiments, paradistes del mercat i tota la junta directiva han rebut amb gran alegria aquesta notícia. “Estem molt contents i molt orgullosos perquè no ens ho esperàvem. Tot i que ens ha agafat per sorpresa estem molt feliços de rebre aquest reconeixement”, explica a Línia Horta Manuel Arias, president de Cor d’Horta i Mercat.

Els botiguers d’Horta estan molt implicats a la vida del barri. “La feina que estem fent és molt important. No només ens dediquem a vendre sinó que lluitem per mantenir viu el comerç d’Horta i tot el barri en sí, som com un poble i ens ajudem tots”, comenta Arias.

El guardó donarà empenta als botiguers que veuen com està patint últimament el sector. El representant dels comerciants afirma que “estem passant una època dura però la Medalla ens ajudarà a lluitar i agafar més força” per defensar el petit comerç.

L’Eix comercial d’Horta és l’únic de la ciutat que té completament integrat el Mercat. “Tots els paradistes són associats de l’Eix. L’Ajuntament està intentant que tots els mercats s’integrin a les associacions, nosaltres marquem la pauta”, diu el president.

SHOPPING NIGHT AL MERCAT

El proper 6 d’abril els comerciants han organitzat una fira gastronòmica i una Shopping Night dins el Mercat d’Horta. “És original perquè és la primera vegada que es fa”, comenta Arias.

Hi participaran més de 60 establiments de tots els sectors, com joieries o botigues de roba, i també hi haurà animació infantil i un concert de rock català.

Els veïns, satisfets amb l’oferta comercial i l’atenció personal

Els barcelonins es mostren bastant satisfets amb l’oferta comercial de la ciutat i la valoren amb una nota mitjana de 7,8 a l’enquesta Òmibus de l’Auntament. Aquesta puntuació ascendeix entre els compradors entre 35 i 54 anys que creuen que l’oferta de la ciutat arriba a un 8.

D’altra banda, els barcelonins valoren molt positivament l’atenció personal per part dels comerciants amb un 7,2 de mitjana. El 68,1% dels compradors es mostra molt o força satisfet amb l’atenció rebuda quan han anat a comprar als establiments de la ciutat.

Les botigues de barri o especialitzades són l’establiment comercial on els barcelonins se senten millor atesos (44,6%), seguit dels mercats municipals (21,6%) i dels supermercats, amb un 17%.