El plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha decidit atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu al Club Tennis Horta com a reconeixement a la seva trajectòria de cent anys, que l’ha convertit en un dels clubs històrics de la ciutat de Barcelona, per a la seva contribució a la formació de diverses generacions d’esportistes, i per la dinamització de la vida social del barri Horta.

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha remarcat que “100 anys són molts, i hi ha temps per gaudir, patir, lluitar i excel·lir. Durant aquest temps el club ha vist passar generacions de persones que han donat una part d’elles mateixes per aquest club”. Fandos ha afirmat que “les persones que l’han dut endavant han sabut posar-se al servei del seu barri i han passat de ser un club d’oci estiuenc a ser una instal·lació esportiva oberta al barri i participativa en la vida associativa del mateix” i ha volgut destacar que “la història del Club és una història de superació i ha fet que els veïns del barri d’Horta se sentin orgullosos de tenir el Club Tennis Horta. Aquesta medalla és un reconeixement a una història, a un sacrifici i al valor de tirar endavant projectes il·lusionants i que serveixen a tots els ciutadans”.

El Club de Tennis Horta és el quart de la ciutat, per ordre de fundació, després del Reial Club de Tennis Barcelona (1899), Club de Tennis La Salut (1902) i el Reial Club de Tennis Turó (1905).

Els seus orígens van íntimament lligats a les famílies que s’establiren als primers nuclis d’estiueig d’Horta. Va ser als locals de l’acadèmia Sant Lluís (Centre Parroquial) on Rafael Trémols i Martí i la resta de la comissió organitzadora van redactar l’acta de fundació i constitució del club, amb l’objecte exclusiu del foment d’alguns esports. El club es va inaugurar el 15 d’agost de l’any 1912 amb el nom de “Lawn Tenis Club de Horta”.

Després de diverses ampliacions i moments difícils com l’ocupació de les instal·lacions durant la guerra civil, no va ser fins després d’aquesta, que Santiago Julià i Bernet impulsà una segona etapa i canvia el nom inicial del club per l’actual Club de Tennis Horta.

El Club de Tennis Horta ha estat, i és, un referent no tant sols en el món de l’esport, sinó també en el teixit associatiu d’Horta-Guinardó en el que està totalment implicat, participant de manera activa en les entitats del barri i del districte. Així formen part de la Coordinadora d’entitats d’Horta.

Emmarcat en al seva vida social i de barri organitzen campionats socials, escola de tennis i casals d’estiu. Participen també al campionat de Catalunya de Veterans (més de 65 anys) i enguany han iniciat les “12 hores de tennis” activitat esportiva oberta a totes les entitats.

En el decurs d’aquests cent anys ha sabut passar de ser un espai d’oci durant l’època d’estiueig a ser un espai constant de trobada dels veïns del barri, fomentant la sociabilització, la creació de vincles interpersonals i la cura de la salut individual