L’acte va tenir lloc a la Rambla del Carmel. ICV

Un any més les banderes republicanes van conquerir la Rambla del Carmel en el 72è aniversari de la marxa de les Brigades Internacionals. Un homenatge que es repeteix cada any en aquest espai i que celebra, davant el monument David i Goliat, el comiat als soldats internacionals que van lluitar contra el feixisme.

Enguany un centenar de persones s’han donat cita a la plaça on s’erigeix el David i Goliat que l’escultor Roy Schifrin va fer fa 22 anys a petició de la nord-americana Spanish Civil War Historical Society. Enguany se celebra també la inauguració de la senyalització d’aquest monument, així com la que senyalitzarà el Pavelló de la República.

La regidora del Districte, Elsa Blasco, va valorar el gest dels veïns i de l’Associació d’Amics de les Brigades Internacionals, que any rere any vetllen perquè es recordi la tasca dels brigadistes. El president de l’Associació d’Amics de les Brigades Internacionals, Lluís Martí Bielsa, va titllar de “Dia de la República” la celebració i va agraïr la tasca del Districte en la recuperació de la memòria històrica. De fet, tant Blasco com el secretari general de Relacions Internacionals i Participació, Josep Vendrell, van posar èmfasi en la necessitat de recuperar la memòria històrica. Vendrell va remarcar els valors que van importar els soldats internacionals: “La solidaritat, com a eina i força de les classes populars; l’internacionalisme, com a mètode de solidaritat entre fronteres i l’antifeixisme”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram