El Carmel, un dels barris que entra al Pla de Barris. Foto: Ajuntament

El Pla de Barris 2021-2024 suposarà una ampliació a set barris més del conjunt de la ciutat, respecte del 2017-2020, cosa que implicarà que arribi als 23. L’Ajuntament mantindrà la partida pressupostària de 150 milions d’euros que ja tenia el pla antic per aquesta nova ampliació. El regidor de Presidència i Pla de Barris, Jordi Martí ha assegurat que el consistori ha fet un esforç per mantenir la partida pressupostària tenint en compte la crisi derivada del coronavirus.

En el cas d’Horta-Guinardó, la novetat és que el Carmel i Can Baró passaran a formar part del pla, i s’afegeixen a la Teixonera i Sant Genís dels Agudells, que ja hi eren. D’aquesta manera, aquests dos barris es podrà beneficiar d’algunes de les inversions que es faran en matèries com l’educació i la salut pública, l’habitatge, els drets socials, la millora de l’espai públic, la sostenibilitat ambiental o l’emergència climàtica, entre altres. Aquestes dues últimes representen una novetat.

Durant la presentació del nou Pla de Barris, el president del Consell Assessor del Pla de Barris, Oriol Nel·lo, va lamentar que el pla estigui “limitat” i no es pugui estendre a la resta de l’àrea metropolitana perquè, segons va argumentar, les desigualtats no són només de Barcelona sinó que també existeixen als municipis metropolitans. “És absolutament necessari que l’esforç que fa Barcelona es pugui ampliar a tot l’àmbit metropolità”, va reclamar.