La Clota serà la primera zona que el projecte protegirà. Foto: Línia Horta

L’Ajuntament ha impulsat recentment el projecte ‘Barcelona arquitectura, ciutat patrimoni’, una mesura de govern que aposta per preservar l’arquitectura, l’espai urbà i el paisatge de la ciutat. Entre els llocs que el consistori ha escollit per formar part del projecte, hi ha el barri de la Clota.

Algunes de les accions que preveu aquesta actuació és reforçar els ajuts a la rehabilitació i crear un inventari que posarà en relleu l’arquitectura moderna i contemporània no catalogada. Segons va explicar el regidor d’arquitectura, Daniel Mòdol, durant la presentació del projecte, l’objectiu és donar reconeixement al patrimoni més singular i modern i que “els veïns i les veïnes se’l facin seu”. Al mateix temps, el projecte, que està dotat amb un pressupost de 3.705.000 d’euros durant el 2017, també pretén, tal com han explicat des del Districte, “reforçar el valor que tenen l’arquitectura i el paisatge per a la ciutadania com a factor de qualitat de vida”. Per aconseguir això, remarquen des del govern municipal, a partir d’ara també s’aplicaran “més criteris de qualitat en els contractes d’obra pública”.

RUTA ARQUITECTÒNICA
Per tirar endavant el ‘Barcelona arquitectura, ciutat patrimoni’, l’Ajuntament crearà la Carta de Paisatge, que identificarà 10 indrets de la ciutat per destacar-ne el valor i establir pautes de protecció. Ja ha quedat establert que el barri de la Clota serà el primer que s’abordarà.

D’altra banda, el consistori també posarà en marxa una ruta arquitectònica moderna que anirà més enllà del modernisme i que inclourà les cases racionalistes de Montbau o el Pavelló de la República a la Vall d’Hebron.