Un moment del desallotjament d’ahir al matí. Foto cedida

El barri del Baix Guinardó va presenciar ahir al matí un nou episodi d’una polèmica que feia mesos que durava. I és que a primera hora es va produir el desallotjament de l’hort autogestionat El Brot, que estava situat al torrent de Lligalbé. “Els veïns ens sentim alleugerits amb el desallotjament”, reconeixen fonts veïnals de la zona. Ja feia temps que els veïns havien expressat el seu rebuig cap a la iniciativa del col·lectiu de persones que havien impulsat l’hort.

El debat sobre el futur del solar, però, segueix obert. Les mateixes fonts veïnals també admeten que “no està clar” què substituirà l’hort. Alguns veïns volen que al solar es faci un pàrquing i uns altres que es converteixi en un espai on la gent gran pugui fer activitats i esport.

Versions diferents

Cal recordar que el terreny estava ocupat des del passat mes de maig per un grup de persones que l’havien fet servir per fer un hort autogestionat i diverses activitats. Els motius del conflicte, tal com van denunciar des de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó, és que el solar s’havia ocupat sense preguntar als veïns si volien fer-lo servir, quan la intenció sí que era que tingués usos veïnals. A més, des de l’entitat també van recalcar que cap de les persones que havia ocupat el terreny era veí de la zona.

Per part seva, des de l’Hort El Brot defensaven que una part important dels seus membres eren veïns del Baix Guinardó i que l’espai estava obert a tot el veïnat i les entitats del barri.