La cabina telefònica de Sant Genís és, pràcticament, un tresor patrimonial. Foto: Cristian López

”No podem perdre el romanticisme que ens aporta una cabina de telèfon”. Aquestes paraules són d’Anna Farré, l’encarregada de fer la petició que fa uns dies apareix al portal Change.org on es demana que se salvi la cabina telefònica que hi ha al carrer dels Lledoners, al barri de Sant Genís dels Agudells.

I és que aquesta cabina telefònica no és una cabina qualsevol. És l’última de la ciutat amb un disseny pròpiament de cabina, és a dir, tancada. Tot i que està deteriorada i no té la porta, Farre recorda que “és l’última de la ciutat que té sostre i recobriment de vidre” i afegeix que “segur que en algun moment o altre aquestes cabines han format part de la nostra vida d’una manera o altra”.

De moment la petició ‘Salvem l’última cabina de Barcelona’ ja ha recollit 1.859 firmes a Change.org. En declaracions a el diari El Periódico, Farré, que és veïna de l’Eixample, explica que “un representant de Cabitel em va dir que estarien disposats a cedir la cabina a la ciutat per sempre. No pot desaparèixer, va més enllà del barri, forma part d’una època”.

ACCIÓ SOLIDÀRIA
D’altra banda, segons ha explicat a Betevé, Farré està preparant una acció solidària en forma d’intervenció artística que permeti a qui ho vulgui fer servir la cabina per última vegada. Els diners de la trucada es destinarien a finançar algun projecte solidari.

Tot i que per llei ja no és obligatori que hi hagi telèfons públics al carrer, la insistència de Farré pot salvar la cabina de Sant Genís.