Les associacions de veïns del districte van anunciar fa unes setmanes que tenien la intenció d’organitzar un debat electoral entre els set alcaldables dels partits que actualment tenen representació al consistori al teatre dels Lluïsos. L’acte, però, finalment s’ha suspès perquè, tal com han explicat els mateixos organitzadors a aquesta publicació, l’alcaldessa Colau i Manuel Valls no hi participarien.

“El nostre objectiu era aconseguir que vinguessin tots els alcaldables i no una barreja d’alcaldables, consellers de Districte…”, explica Toni Mateo, de l’Associació de Veïns de Montbau. Mateo, però, lamenta que no ha estat possible obtenir el vistiplau de Colau i Valls i afirma que “és sorprenent que no vinguin perquè vam deixar clar que l’acte tindria un format amable”.

El president de l’Associació de Veïns de Montbau afegeix que la decisió de Colau i Valls “és un reflex del tipus de participació que volen”.

RONDA DE DALT
Un dels temes que estava previst tractar-se en aquest debat era la cobertura i el soterrament de la Ronda de Dalt. Precisament, les associacions de veïns de la Teixonera, Sant Genís dels Agudells, Montbau, Parc de la Vall d’Hebron i Font del Gos van emetre un comunicat el passat 4 de març on criticaven que “l’alcaldessa està aprofitant-se d’una actuació feta contra la seva voluntat com si ella n’hagués estat la impulsora”.

El text, emès com a resposta a unes declaracions de l’alcaldessa en una entrevista a la cadena SER, recorda que, “assumida l’alcaldia, Barcelona en Comú va negar l’acord per la cobertura i el soterrament de la Ronda de Dalt i només el resultat del procés participatiu Decidim Barcelona i l’entrada del PSC a l’equip de govern van evitar que s’enterrés en l’oblit”.