Un instant de la protesta del 28 de desembre. Foto: Twitter (@PicnicxSup)

Al voltant d’un centenar de veïns d’Horta van convocar el 28 de desembre una protesta per denunciar la ineficàcia de la superilla d’Horta. Els manifestants, agrupats sota un nou moviment ciutadà anomenat ‘Pícnic per la Superilla’, van ser convocats a través de les xarxes socials.

La protesta va arrencar des del carrer de Fulton i va seguir pel carrer d’Horta. Els manifestants van tallar el trànsit durant més de mitja hora i van exhibir diferents pancartes o cartells, on per exemple es van poder llegir els missatges ‘Ajuntament, Sit and Talk’ o ‘Si pites, parem’.

REIVINDICACIONS
Des de ‘Pícnic per la Superilla’ van fer públic un manifest, uns quants dies abans de la protesta, on exposen les seves reivindicacions per tal que la superilla d’Horta sigui més restrictiva. Les quatre més destacades són la instal·lació d’una pilona al carrer Horta per regular el pas dels cotxes, que es faci una ruta alternativa per al bus 185, que es col·loqui un cartell al començament del carrer Fulton on s’informi els conductors que entren a la superilla i que es reguli l’ús privat de l’espai públic per evitar l’ocupació dels carrers de la superilla per part dels vehicles comercials.

Des d’aquesta nova plataforma consideren que actualment la superilla no ha tingut pràcticament incidència i deixen clar que el seu principal objectiu és que la gent pugui “passejar lliurement” pels carrers de la superilla “sense por de ser atropellada per la gran quantitat de vehicles que hi circulen cada dia”.

PÍCNIC NOCTURN
Després de la protesta del 28 de desembre ‘Pícnic per la Superilla’ va organitzar el 3 de gener un pícnic nocturn per seguir reclamant millores a la superilla. En aquest cas l’acte va ser a la plaça Eivissa, que es va convertir en el punt d’arribada del recorregut que el col·lectiu ciclista Massa Crítica va celebrar el vespre d’aquell mateix dia. Un cop els ciclistes van arribar a la plaça es va fer el pícnic.

Aquesta nova reivindicació arriba després ja fa mesos que els veïns de la zona i l’Associació de Veïns d’Horta van començar a denunciar que els beneficis de la superilla no s’estan notant.