En Nacho té dos anys i pateix la malaltia de Dent. És una de les paologies anomenades “rares” que afecta exclusivament el ronyó, i produeix pèrdues de substàncies per aquest òrgan com a proteïnes, calci, fòsfor, glucosa, i pot arribar a danyar-lo arribant a la fallida renal crònica. Més que una sola malaltia, es descriu com a un grup de desordres.

Per tal d’ajudar en l’investigació d’aquesta malaltia que només afecta a 14 persones arreu d’Espanya, Cor d’Horta i Mercat han dedicat el calendari d’enguany al Nacho, amb instantànies del nen amb els comerciants i personatges coneguts. El que es reculli d’aquest calendari solidari s’invertirà, íntegrament, per l’estudi de la malaltia.

500 KG DE TAPS

A més dels 5.000 exemplars que s’han imprès d’aquest calendari, ara fa tres mesos que el Cor d’Horta i Mercat va iniciar una campanya per la recollida de taps de plàstic. Fins ara i, gràcies a la col·laboració dels veïns i dels comerciants ja s’han recollit uns 500 quilograms de plàstic. El seu cost també anirà dedicat a l’estudi de la malaltia.

Ja fa tres anys que s’edita el calendari amb caràcter solidari. Al del 2011, els comerciants apareixien despullats amb ànim de cridar l’atenció i recollir diners per El Caliu, el menjador social del barri, que en dos anys de funcionament ha passat de sis a noranta usuaris diaris. L’any passat, l’objectiu va ser recaptar fons pel centre educatiu i terapèutic per a nens autistes, Carrilet. El calendari es va acompanyar amb un videoclip protagonitzat pels propis comerciants del barri, que a ritme de rumba catalana animaven a tothom a comprar als establiments d’Horta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram