La piscina es va fer durant la primera fase del projecte. Foto: Horta Esportiva

Un cop acabat l’enderrocament parcial del Centre Esportiu Municipal d’Horta, que es va posar en marxa a finals d’any, el dia 19 de gener va començar la construcció del nou equipament esportiu i la millora del seu entorn.

Les obres arriben amb cinc anys de retard, ja que l’Ajuntament no les va poder posar en marxa a causa de la crisi econòmica. Havien de començar el 2012, just quan va acabar la primera fase de la reforma, però la manca de pressupost ho va evitar. Ara l’Institut Barcelona Esports hi destinarà 8,5 milions d’euros. 

Així doncs, la reforma permetrà ampliar en un 60% la superfície actual del recinte, que un cop acabat tindrà més vestuaris, una zona de solàrium, piscines cobertes complementàries a l’existent, oficines, serveis i altres espais. Aquestes noves instal·lacions s’afegiran al pavelló, el gimnàs, la piscina i la recepció que es van construir a la primera fase. El cost total del projecte és de 18.000 euros.

Finalment, només caldrà veure si l’Ajuntament recupera el projecte per fer la piscina descoberta, que en un primer moment es va descartar per retallar costos del projecte.