Collserola floreix

Foto cedida

La Serra de Collserola no és només un pulmó verd. També és un espai ple de biodiversitat i la millor escola de natura possible per als barcelonins i barcelonines. I Collserola floreix, la jornada de fauna i flora a Can Calopa, n’és un bon exemple. La cita és finalment el 10 de juny, ja que la primera data s’ha ajornat per previsió de pluja, des de les onze del matí fins a les sis de la tarda. L’activitat té un cost de 15 euros per adult i de 5 euros per infant (d’entre 3 i 12 anys). Els menors de 3 anys poden fer-la gratuïtament.

Un projecte agrari molt social

Can Calopa és una masia del segle XVI rehabilitada i ubicada en una zona de protecció de biodiversitat tant de flora com de fauna. Històricament, a la primavera es feia una festa i s’obrien les instal·lacions als ciutadans, però ara, segons Dolors Llonch, la directora de Can Calopa, la proposta és més agosarada. “Volem que la gent conegui tota la diversitat de flora i fauna que hi ha a la zona”, afirma.

Després dels tallers educatius, els visitants pujaran a la masia per fer un tast del vi que es fa a Can Calopa i podran quedar-se a un dinar popular amb productes de la mateixa explotació. I després de dinar, festa grossa amb un espectacle familiar.

“Volem que la gent conegui la diversitat de flora i fauna que hi ha a Collserola”

Una altra cosa molt interessant per descobrir durant la jornada és el projecte social de l’Associació l’Olivera a Can Calopa. I és que l’equip que planta i cuida les vinyes o les oliveres de l’explotació està format per persones amb diversitat funcional que viuen i treballen a la finca, i també en formen part menors estrangers no acompanyats. És per això que Llonch considera que Can Calopa no només “ha recuperat cultura i patrimoni, vinya o gastronomia”, sinó que “també recupera persones”.

Aquesta jornada és una de les activitats del programa BCNx10, impulsat per l’Ajuntament amb fons de l’impost turístic i gestionat per Turisme de Barcelona.

Contingut elaborat amb la col·laboració de Turisme de Barcelona

Més informació al web de Turisme de Barcelona
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram