Diferents entitats hortenques van llançar un crit d’alerta ara fa poc més d’un any pel futur de Can Crehuet, la casa senyorial situada al número 12 del carrer de Porto, pel perill que hi havia d’enderroc per part de la constructora que n’era propietària.

Aquell avís va provocar que l’Ajuntament comencés a negociar amb la constructora per mirar de buscar una solució i el passat mes de maig –després que la dona gran que vivia de lloguer als baixos acceptés una indemnització de la constructora per marxar– les dues parts van acordar una permuta que va fer que Can Crehuet passés a mans municipals.

Ara, a l’espera de decidir quin és el futur definitiu de l’edifici, el Districte ha cedit l’ús d’aquesta casa d’estil rural construïda a final del segle XVIII al Consell de la Joventut i a la Coordinadora d’Entitats d’Horta. Fonts del Districte expliquen que sobre l’ús definitiu de la casa, que necessita una reforma en profunditat, no hi ha res decidit. Tot i això, la cessió provisional als joves i a la Coordinadora d’Entitats pot oferir pistes sobre cap on poden anar els trets. Aquests col·lectius ja tenen les claus i s’hi instal·laran passada la Festa Major.