Els veïns diuen que a la superilla hi ha massa trànsit. Foto: Twitter (@PicnicxSup)

Les plataformes ‘Carril Bici pel túnel de la Rovira, ‘Bici Maragall’ i ‘Pícnic x la Superilla’ han convocat per al dissabte 17 d’octubre una bicicletada per reivindicar un “barri més segur” per a les bicicletes. Concretament, les tres entitats reclamaran l’obertura d’un carril bici que travessi el túnel de la Rovira, un altre per al passeig Maragall i una superilla d’Horta “sense cotxes”.

La bicicletada començarà a les 11 del matí des de la seu del Districte i passarà per la ronda del Guinardó, el passeig Maragall i acabarà a la plaça Eivissa. Des d’aquestes entitats fan una crida a la participació, sigui en bicicleta o patinet.

ASSIGNATURES PENDENTS
El cas de la superilla d’Horta ha generat crítiques d’ençà que es va inaugurar, el setembre de l’any passat. Des de llavors els veïns consideren que no és prou restrictiva amb els cotxes i que el seu disseny no ha permès que els vianants tingui preferència, tot i algunes millores que ha suposat. De fet, a finals de l’any passat i principis d’aquest ‘Pícnic x la Superilla’ ja va convocar dues protestes per denunciar que la superilla havia tingut poca incidència.

D’altra banda, pel que fa als dos carrils bici, fa temps que existeix la reivindicació. En el cas del passeig Maragall les entitats ­–també associacions de veïns d’altres barris­– creuen que el carril bici és molt necessari perquè podria unir fins a quatre districtes. En el cas del Turó de la Rovira, al juliol ja es va fer una marxa per reclamar-lo i per reivindicar que als túnels també hi pot haver carrils bici.