proposta discursos odi

Els comuns impulsen una proposta contra els discursos d’odi. Foto: Ajuntament

Barcelona En Comú ha impulsat a diferents districtes una proposta en contra de la reproducció dels discursos d’odi durant el període de precampanya electoral i durant la mateixa campanya.

Els comuns asseguren que, en els darrers mesos, arreu de la ciutat han guanyat terreny els discursos estigmatitzadors i estereotipats que ataquen col·lectius de tota mena. El partit declara que després de compartir aquesta preocupació amb entitats veïnals de diferents barris és quan van decidir tirar endavant la proposta. Per tot plegat, demanen als partits polítics que fugin dels discursos discriminatoris i que els denunciïn quan es reprodueixin. La proposta també insta a entitats, associacions i col·lectius que participen en els debats de la ciutat que tampoc reprodueixin aquests missatges i se sumin al rebuig.

Amb tot, la proposta ja ha arribat a alguns districtes. A les Corts la proposta es va aprovar amb els vots en contra de PP i Valents; a Sant Andreu, Sant Martí, Eixample i Horta-Guinardó només Valents va votar-hi en contra, mentre que a Gràcia Ciutadans es va abstenir, Valents va votar-hi en contra i la resta de forces a favor. I el darrer districte en què ja s’ha aprovat ha estat a Nou Barris, on Valents i PP hi han votat en contra, mentre que PSC, ERC, Comuns i Ciutadans a favor.

Ara, la proposta –que és igual per a tots els districtes excepte Nou Barris que té un afegit pel cas de la mesquita del carrer Japó– es presentarà a la resta de districtes que falten per fer el plenari mensual.