Barcelona és, des d’aquest mes, la capital de la Sardana 2014 . Un acte al Fossar de les Moreres, el passat dissabte 8 de març, va servir per presentar la nova capitalitat, un projecte que aposta per la promoció de la sardana i la difusió de noves propostes vinculades al món de la sardana i el coblisme actuals.

L’acte, que va començar amb un pregó a càrrec del lingüista Màrius Serra, va comptar amb la presència, entre d’altres, de Ferran Mascarell, conseller de Cultura; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; Joan Rabasseda, alcalde d’Arenys de Munt, municipi que va ostentar la capitalitat de la Sardana el 2013; i Victor Sallés, coordinador de la Capital de la Sardana.

A banda de l’acte al Fossar de les Moreres, a l’Avinguda de la Catedral s’hi va fer una activitat multitudinària amb la participació de diferents grups de cultura popular com ara gegants, colles sardanistes, castellers i esbarts, entre les quals hi va participar l’Esbart Folklòric d’Horta.

Aquest dissabte es va fer un altre acte destacat amb la reestrena de l’obra La Santa Espina d’Enric Morera i lletra d’Àngel Guimerà, al Barcelona Teatre Musical. L’obra va recuperar la versió original per a orquestra simfònica, solistes i cor mixt que es va estrenar l’any 1907.