El pròxim 10 de maig comença la Festa Major del Guinardó. Això suposa donar el tret de sortida no només a una àmplia programació d’actes i activitats a tot el barri, sinó també a tota una temporada de festes de barri al districte. Des del maig i fins a finals de setembre, a Horta-Guinardó s’encadenen les festes del Guinardó amb les festes majors de la Teixonera, el Baix Guinardó, Can Baró, la Font d’en Fargues, la Vall d’Hebron, Sant Genís dels Agudells, El Carmel, La Clota, La Font del Gos, Horta i Montbau. Quatre mesos en què, amb l’arribada del bon temps, els veïns i veïnes del districte celebren concerts, menjars populars, teatre, correfocs, sortides de gegants i moltes activitats més.

Una de les novetats de l’any passat, i que es repeteix enguany són les rutes històriques per cada un dels barris d’Horta-Guinardó. Es tracta de recorreguts pels racons i punts d’interès del districte, amb especial atenció a aquells elements amb valor històric, paisatgístic o arquitectònic.

La primera d’elles serà la del Guinardó, el pròxim dia 18 a les 10 del matí. Passarà per punts d’interès com l’antic emplaçament del castell de Mascaró, el convent de la Visitació, la Plaça Catalana, la Torre dels Pardals, el mercat o el Mas Guinardó.

Tant per apuntar-se a aquesta o a qualsevol altra de les rutes, es pot fer virtualment (a www.bcn.cat/horta-guinardo/ruteshistoriques) o de forma presencial als centres cívics i casals de barri del districte.

MÉS MOVIMENT I TRADICIÓ

A banda de la ruta històrica, la Festa Major del Guinardó inclou moltes més activitats. Algunes que també impliquen moviment com la 19a cursa popular del pròxim 10 de maig, el ball de Festa Major del dia 12, o la Festa al Parc del Guinardó del dia 18 de maig.

També hi haurà torn per a la tradició amb l’habitual pregó del dia 10, i sobretot amb la jornada del pròxim dia 18 que inclourà matinades de trabucaires, tallers de castells i danses tradicionals catalanes, i cercavila de Festa Major, amb els Gegants del Guinardó i també d’altres punts del país.

Música i gastronomia

Qualsevol festa major compta amb dos elements que són imprescindibles: la música i el menjar.
Al Guinardó la música la posaran, en primer lloc, Sákatelas, The golden beat, les Vaquetes i The singermornigns, els quatre grups que protagonitzaran el concert i pregó jove d’inici de la festa. També hi haurà però, propostes de música infantil, xaranga, sopar concert i havaneres.
Pel que fa a la gastronomia destaca el dinar popular, concurs de pastissos i tast de garnatxa del dia 10 a la Plaça del Guinardó, el mercat barroc 1714 de l’endemà i la Beerguinardó, la 2a festa de la cervesa artesana que es farà el pròxim dia 17 de maig.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram