El Consell Plenari es va fer el 10 d’octubre. Foto: Twitter (@mvidal80)

El Districte va acollir el passat 10 d’octubre una jornada política molt intensa amb la celebració de dos Consells Plenaris, un d’extraordinari i un d’ordinari, i de l’Audiència Pública.

La primera part va tenir un perfil més tècnic i va incloure la presa de possessió de Max Zañartu, d’Esquerra, com a president del Consell del Districte. El debat polític va arrencar amb el Consell Plenari. La primera intervenció va ser la de la regidora Rosa Alarcón, que va fer un repàs dels projectes pendents que hi ha al districte. Alarcón va parlar de la cobertura de la ronda de Dalt, de la continuïtat del Pla de Barris a Sant Genís i la Teixonera, de l’obertura dels jardins del Doctor Pla i Armengol o de la remodelació del Mercat d’Horta, entre d’altres. La regidora, que també va parlar de millorar l’accessibilitat als barris de muntanya i d’augmentar l’habitatge públic, es va mostrar ambiciosa i va afirmar que “aquest ha de ser el mandat d’Horta-Guinardó”.

Per la seva banda, des de l’oposició, el portaveu d’ERC, Ricard Farin, va destacar que el seu partit no farà una oposició convencional sinó que seran “un govern d’impuls”. Farin també va reclamar millores en l’accessibilitat a Montbau i que la reforma de la rambla del Carmel es pugui completar.

Nicolás Ortiz, de Ciutadans, va parlar de la necessitat de “preservar la convivència als barris”, mentre que Susanna Porcar (JxCat) va demanar més concreció al govern municipal dels socialistes i els comuns amb qüestions com la cobertura de la ronda de Dalt, l’habitatge públic, el Pla de Barris o el manteniment i la neteja, entre altres coses.

Per últim, Milagros Casas (Barcelona pel Canvi) va assegurar que cal millorar la seguretat i la mobilitat.