Escales mecàniques dels Canadencs, a la Teixonera. Foto: Ajuntament

El Govern municipal té previst instal·lar nou noves escales mecàniques i cinc ascensors per facilitar l’accés en carrers amb forts pendents als districtes d’Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Martí. Sumats a les onze escales i els cinc ascensors que ja s’han instal·lat des de l’inici del mandat, Barcelona haurà incrementat la xarxa en un 23% respecte a la infraestructura que hi havia prèviament.

Abans que acabi l’any començaran les obres d’instal·lació de cinc noves escales a Les Agudes-Rasos de Peguera i quatre ascensors, a Canyelles i Can Peguera, tots a Nou Barris. Per al 2023 està prevista la instal·lació de dues noves escales a Canòpia, a les Glòries, i al passatge Font de la Mulassa, a Horta-Guinardó. I un ascensor al Torrent de Can Mariner, també a Horta-Guinardó.

A més, l’Ajuntament ha anunciat que durant els mesos vinents està previst substituir i modernitzar 22 escales més que estan arribant al final de la seva vida útil als districtes d’Horta- Guinardó (Alguer i Arturo Mundet), Nou Barris (Rasos de Peguera-Mercat i Zona Esportiva, Aiguablava i Favència) i Gràcia (Baixada de la Glòria).

L’any que ve també començarà el procés per fer reversibles 15 escales mecàniques més a Horta-Guinardó (Sant Dalmir, Agudells, la Manxa, José Millán González i Santa Gemma), Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia, que s’afegiran a les tres de Sant Andreu que ja s’han fet reversibles durant aquest mandat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram