Foto de família amb tots els guardonats. Foto: Ajuntament

El Saló de Cent de l’Ajuntament va ser el passat 27 de novembre l’escenari de l’entrega de les 25 Medalles d’Honor a les personalitats i entitats que, tal com estableix el reglament del guardó, “han destacat per la seva contribució al desenvolupament de la consciència ciutadana, virtuts i valors cívics, de Barcelona”.

En el cas del districte el reconeixement a l’entitat va anar a parar a les mans de l’Associació d’Ajuda per la Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (AFIBROCAT) per “la seva lluita pel reconeixement i la millora de la qualitat de vida de les malaltes de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica”.

Pel que fa al guardó individual, la medalla va ser, a títol pòstum, per Joan Martínez i Vendrell “en reconeixement de la seva trajectòria des de l’acció política, social i cultural i de la seva qualitat humana, com a persona compromesa, generosa i implicada”. Durant l’entrega dels guardons l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va afirmar que les persones, entitats i moviments socials són les que contribueixen cada dia “a fer de Barcelona una punta de llança de la transformació social, un espai de construcció de drets, d’identitats plurals, de justícia social”. És per això, segons la batlessa, que són aquestes persones l’autèntic “orgull de ciutat”.

L’alcaldessa també va animar els líders veïnals a continuar exercint la seva tasca de forma crítica, ja que els va recordar que “som el vostre aliat però per avançar necessitem la vostra crítica i força mobilitzadora”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram