LGTBI Barcelona 2024

Moment de la presentació del cartell oficial de l’Ajuntament de l’Orgull d’enguany. Foto: Ajuntament de Barcelona

Barcelona torna a omplir els seus carrers de festa i reivindicació per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI i defensar els drets i llibertats dels col·lectius LGTBI+, lluitant contra la LGTBI-fòbia, tal com asseguren des de l’Ajuntament.

Fins a mitjans de juliol, els barris, equipaments municipals i museus de la ciutat es vestiran d’orgull i oferiran una programació específica on es podrà gaudir d’una àmplia oferta d’activitats per a tots els públics.

L’objectiu de les propostes és reivindicar i avançar amb fermesa en la defensa dels drets de les persones que formen part dels col·lectius LGTBI+ i continuar sensibilitzant per a l’erradicació dels discursos d’odi i discriminació per raó de LGTBI-fòbia.

L’orgull també es viu als barris

L’orgull recorrerà els diversos districtes de la ciutat a través d’Orgull de barri. Es tracta d’una programació descentralitzada que pretén omplir la ciutat d’activitats perquè tota la ciutadania es pugui vestir d’orgull.

Durant els mesos de juny i juliol, els barris ofereixen activitats i propostes artístiques de proximitat, intergeneracionals, transfeministes i interseccionals per visibilitzar la pluralitat de les realitats i mirades dels diferents col·lectius LGTBI+. L’àmplia oferta omplirà carrers, places, biblioteques i centres cívics, entre altres espais municipals.

Diversos museus de Barcelona també es tornen a sumar a la commemoració de l’Orgull

Entre les activitats d’Orgull de barri destaquen l’espectacle de varietats El Cabaret de FOK-Empodera’t al Mirador d’Horta; el cicle Drag Queen/King a l’Espai Jove Ca la Panarra; o un taller humorístic i divulgatiu per a persones grans sobre les sigles LGTBI+ al Casal Joan Casanelles de Sant Martí.

Museus orgullosos

Els museus de Barcelona es tornen a sumar a la commemoració de l’orgull reinterpretant els seus espais i les col·leccions en clau LGTBI+.

Enguany, els museus que participaran en aquesta iniciativa són el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals, el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, el Museu Arqueològic de Catalunya, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya i el Museu de Cerdanyola.

En aquesta línia, el 18 de juny tindrà lloc la segona edició de l’activitat Passa el relleu, una gimcana de projectes culturals de Museus i Districtes amb mirada LGTBI+.

El Centre LGTBI i l’Associació de Professionals de la Museologia de Catalunya organitzen aquesta jornada tècnica per intercanviar experiències i trobar sinergies. El propòsit és teixir ponts entre museus, entitats i col·lectius que desenvolupen projectes culturals amb mirada LGTBI+. Tota la programació es pot consultar a barcelona.cat/orgull.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram