aliments

Foto: Pexels

És habitual pensar que els aliments es conserven millor a la nevera, però no sempre és el millor mètode per allargar la seva vida, ni tan sols en les èpoques més caloroses. Com a norma general, cal continuar mantenint-los a la mateixa ubicació que els hem trobat a la botiga.

En el cas de les patates, el midó que contenen es converteix ràpidament en sucre a la nevera i les fa malbé abans, per la qual cosa el millor és deixar-les en un lloc fresc i sec. Les cebes, com les patates, desprenen etilè, una substància que espatlla tot el que té al voltant. Per tant, ajuntar aquests dos aliments duplica aquest efecte. El millor per emmagatzemar les cebes és ficar-les en bosses de reixeta o en caixes de fusta. Quant als alls, el fred fa que els surtin els brots, així que també els guardarem fora de la nevera. Si ja s’han pelat i cal conservar-los freds, els hem d’embolicar en paper absorbent i introduir en un tupper o en una bossa hermètica. També es poden submergir en oli dins d’un pot de vidre perquè durin més. Finalment, pel que fa a pebrots i tomàquets, és millor evitar la nevera perquè els fa perdre olor i gust.

Eva Remolina, AMIC

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram