somriure

Foto: Freepik

Segur que heu sentit a parlar del blue monday, el dia més trist de l’any en la cultura anglosaxona. Històricament, s’associa al tercer dilluns de gener i se’l considera tan trist perquè és dilluns, perquè coincideix amb el punt més fred de l’hivern i perquè les festes nadalenques queden lluny, tan lluny que ja som conscients que els desitjos de la nit de Cap d’Any no es compliran tan ràpidament com voldríem. En definitiva, Nadal fa baixada i gener fa pujada, també en l’àmbit emocional.

En realitat, el blue monday només és una anècdota, però posa en relleu que ens trobem, probablement, en l’època de l’any més propícia per a les depressions i més perillosa per als afectats per aquesta malaltia. I això passa per les mateixes raons que justifiquen el dia més trist de l’any.

L’experiència demostra que la combinació de diferents factors pot causar una depressió i és per això que hem de ser especialment curosos durant aquests dies. Són especialment vulnerables les persones grans, les dones, els malalts, les persones que prenen medicació per a l’estrès o l’ansietat i, en general, les persones angoixades per problemes laborals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram