nena menjant

Foto: Pixabay

Les dades de la Generalitat en referència al sobrepès i a l’obesitat infantil evidencien que 4 de cada 10 infants d’entre 6 i 12 anys tenen excés de pes. És un problema greu i que va en augment, i ha motivat la publicació de la nova guia L’alimentació saludable en la primera infància, editada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i adreçada a docents, a professionals que tracten amb infants i també a les famílies.

La guia destaca la primera infància com una etapa clau per a l’adquisició d’hàbits saludables i, en aquest sentit, recomana limitar el temps que els infants estan davant de mòbils o de pantalles i convida a estimular jocs que promoguin l’activitat física. Ambdues recomanacions tenen molt a veure també amb la nutrició, perquè el sedentarisme és causa directa del sobrepès.

Una de les novetats que inclou el document és una proposta de menús per a les escoles bressol i les llars d’infants. Es reforcen aspectes com la lactància materna i la complementarietat amb la introducció de nous aliments i de noves textures.

Aspectes com el vegetarianisme, el veganisme o els aliments de quilòmetre zero també tenen el seu espai a la guia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram