Família menjant

Foto: Freepik

La nutrició és especialment clau per al desenvolupament dels infants. A més, en aquesta etapa de la vida, adquirim una sèrie de coneixements i d’hàbits que seran determinants per al futur. És per això que una de les primeres recomanacions dels nutricionistes a les famílies és que els pares i mares donin exemple. Està comprovat que si la família menja bé, el nen també menja bé, i per això cal integrar l’hora dels àpats a la vida familiar.

Dinar o sopar tots plegats permet als progenitors observar com es comporten els infants, assegurar-se que mengen correctament i també promoure bons hàbits, com el fet de tastar aliments nous. Si ensenyem als menors a apreciar els aliments que estan ingerint, aprendran a gaudir de la gastronomia, que és la millor manera de cuidar el cos.

Quant a la dieta, no cal fer gaires diferències. De fet, els infants consumeixen massa proteïnes, segons la majoria d’experts. Tota la família ha de seguir una dieta rica en cereals integrals, verdures, fruites, llegums, peix i oli d’oliva, aliments que han demostrat tenir efectes beneficiosos evidents. I també tots plegats han de complementar la dieta amb exercici físic i dormir bé.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram