Abraçada

Foto: Freepik

Tocar els altres no només ens proporciona plaer, sinó que és bo per a la nostra salut física i mental. No és pas un consell d’autoajuda, sinó la conclusió d’un estudi publicat a la revista Nature Human Behaviour que ha combinat un total de 212 estudis internacionals en els quals van participar 12.966 persones. Tot plegat per certificar científicament que el contacte físic és una eina poderosa per millorar el benestar de la població en general.

Segons expliquen els investigadors, els massatges, les abraçades i les carícies tenen efectes positius en la nostra salut, tant la mental com la física. A més, aquest impacte augmenta a mesura que creix la freqüència del contacte. És a dir, que com més abraçades, millor per a la salut.

L’estudi revela que tocar objectes també és beneficiós. Per exemple, acaronar una manta, un coixí o, fins i tot, un robot. No és tan efectiu com tocar un humà, però un objecte pot ajudar-nos a obtenir aquests beneficis si no tenim ningú a prop.

Aquest descobriment obre la possibilitat d’impulsar teràpies complementàries basades en el tacte per reduir el dolor, la depressió i l’ansietat, tant dels infants com dels adults.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram