Un moment de la derrota de l’Horta a Cambrils. Foto: CFRD

Per primera vegada en tota la temporada, l’Horta i el Martinenc han sumat els mateixos punts en les darreres jornades: tres. Els blancs han aconseguit guanyar només un dels seus darrers reptes, cosa que els allunya de la zona alta, mentre que els vermells han encadenat tres empats, convertint-se en el millor equip del descens del tram final de gener.

Els de Nacho Castro no han perdut la cinquena posició, si bé les derrotes contra el San Cristóbal (2-0) i el Reus B (1-0) refreden un pèl les aspiracions dels hortencs, que ara veuen com el Terrassa, el quart, s’allunya a sis punts. El conjunt blanc, que continua sent molt fiable al Feliu i Codina, ha de millorar les seves prestacions com a visitant; la darrera victòria fora de casa va ser a principis de desembre a Castelldefels. Després de la jornada de descans del segon cap de setmana del mes, els hortencs visitaran, precisament, el camp del Terrassa i rebran el Llagostera en una recta final de febrer temible.

Per la seva banda, els de Manel Moya han aconseguit puntuar, per primera vegada, en tres jornades de forma consecutiva. Els empats a Figueres (2-2) a casa contra el Prat (0-0) i en el desplaçament al camp del San Cristóbal (3-3) serveixen per donar algunes esperances a un equip que necessitava de forma urgent enllaçar bons resultats. Els de Manel Moya són a 13 punts de la salvació (la marca l’Ascó, que té 25 punts) i, igual que l’Horta, afrontaran dos partits en els caps de setmana que han de venir aquest mes. El Santboià visitarà el municipal del Guinardó el pròxim diumenge 10, mentre que l’últim partit del febrer serà el dia 17 a Cambrils contra el Reus B.