L’alegria dels jugadors i el cos tècnic a Palamós. Foto: Twitter (@mario180769)

L’arribada del mes de març implica també l’inici de la primavera i evidencia que la temporada comença a encarar la seva recta final. D’aquesta manera, tant la UA Horta com el Martinenc volen obtenir bons resultats per encarar la recta final del curs amb les màximes possibilitats per assolir els seus respectius objectius.

PERMANÈNCIA VIRTUAL
Els de Nacho Castro tenen la salvació a l’abast de la mà tot i que d’ençà que va començar el mes de febrer, els blancs no havien aconseguit guanyar cap partit. Aquesta mala ratxa de resultats (dos empats i tres derrotes) es va trencar finalment el passat diumenge 11 en la visita dels hortencs al camp del degà del futbol català, el Palamós (0-2). Un doblet del killer Sergi Arranz va donar tres punts d’or als de Castro, que són onzens amb 39 punts.

Vilafranca (al Feliu i Codina), UE Vilassar de Mar (al Xevi Ramon), Cerdanyola (a casa) i Terrassa (al Vallès Occidental) seran els pròxims quatre reptes per al conjunt hortenc.

EL TCE DECIDIRÀ SOBRE LA COPA
Per altra banda, l’altre gran focus de la temporada de l’Horta és la final de la Copa Catalunya absoluta. Gairebé quatre mesos després del partit (que va guanyar l’Horta per penals contra el Llagostera), encara no està clar ni qui jugarà la final contra el Cornellà ni quan serà aquest partit.

De fet, després que el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana de Futbol (FCF) tornés a donar la raó als gironins (Competició ja va emetre una decisió favorable al Llagostera fa dos mesos), la decisió final està ara mateix en les mans del Tribunal Català de l’Esport (TCE), un cop que s’han esgotat les vies federatives.

Al marge d’esperar que el TCE dicti sentència, el president del club, Francisco Carmona, ha explicat a Línia Horta que han demanat a l’FCF la suspensió cautelar de la final.

MUNTANYA RUSSA VERMELLA
Al barri del Guinardó, en canvi, els darrers resultats del club han servit perquè el Martinenc freni l’hemorràgia de derrotes que va patir a principis d’any i que va provocar que els de Miguel López deixessin escapar la primera posició del seu grup de la Primera Catalana.

Aquesta muntanya russa que ha viscut el conjunt vermell (i que va fer que el Martinenc s’hagués d’esperar fins al febrer per guanyar el primer partit de l’any) fa que els de López afrontin les 10 darreres jornades del campionat en la quarta posició de la taula, amb tres punts menys que el líder. El partit a casa contra el Tortosa, la visita al camp del Lleida Esportiu B, la visita de l’Alpicat al Guinardó i el desplaçament al camp de l’Andorra són els pròxims quatre partits, claus per a les aspiracions futures del club.