Un moment del primer campionat disputat a Catalunya. Foto: Martinenc

Una modalitat esportiva que mescla elements del pàdel i del futbol; aquesta és la definició més acurada del padbol, una modalitat esportiva que des de principis d’aquest mes, ja es pot practicar al districte. Les instal·lacions del Martinenc, el Complex Esportiu Guinardó, tenen unes quantes pistes per poder jugar a aquest esport col·lectiu (s’ha de jugar en parella en una pista d’unes dimensions i característiques similars a les de pàdel) des de fa unes setmanes. Es tracta dels primers recintes que s’habiliten en tota la ciutat.

De fet, el passat dia 4 es va celebrar un gran acte de presentació d’aquestes noves instal·lacions amb la plana major de la directiva del conjunt vermell, els impulsors de Padbol Catalunya, Xavier Martínez i David Maya, i representants del Districte.

El mateix dia 4 es va posar en marxa el primer campionat de padbol de Barcelona, amb diferents parelles competint. Entre elles destacaven dos exfutbolistes professionals: els portuguesos José Bosingwa i Raúl Meireles.

MÉS D’UNA DÈCADA DE VIDA
Aquesta disciplina va néixer a La Plata (Argentina) l’any 2008 de la mà de Gustavo Miguens, que va voler donar-li una volta més al futbol-tennis. L’Uruguai o Itàlia van ser dels primers països que van començar a practicar-lo.

Tot i això no va ser fins sis anys més tard, cap al 2014, quan el padbol va expandir-se arreu del món, arribant al Brasil, Bèlgica, Noruega, Portugal, l’Equador o Suècia, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram