Durant cinc anys, Joan Oliva va ser tècnic de la FCB Escola. Foto cedida

El tècnic hortenc Joan Oliva ha fet història al soccer nord-americà. L’entrenador va convertir, diumenge passat, el Lousiana Krewe en campió de la Fall Showcase (es podria traduir com aparador de tardor) de la Gulf Coast Premier League 2020 contra tot pronòstic, derrotant el Crescent City FC de Nova Orleans a la darrera jornada d’aquesta lliga de futbol.

El triomf, a més, va arribar gràcies a una espectacular remuntada a la segona meitat, ja que al descans el marcador era d’empat a un gol. En 45 minuts memorables, el conjunt d’Oliva va marcar tres gols per acabar guanyant per 4-1 i va igualar el seu rival amb 19 punts però amb una millor diferència de gols.

“Em sento tan feliç per aquest grup de grans persones!. No hi ha paraules per descriure el que sento per entrenar aquest equip”, assegurava Oliva en una piulada. “Gaudim-ne ara. El 2021 ens portarà nous reptes i grans moments”, afegia.

UN TÈCNIC FET A L’FCB ESCOLA
Des de fa dos anys i mig, Joan Oliva compagina la direcció del Louisiana Krewe FC amb la direcció tècnica de l’acadèmia de futbol del Dynamo Juniors. Llicenciat en magisteri d’Educació Física i UEFA Pro a Barcelona, el tècnic d’Horta va començar a familiaritzar-se amb la pilota com a jugador de l’antiga Escola TARR.

Amb només 16 anys, l’EE Brafa va donar-li l’oportunitat, i més tard, el FC Cerdanyola i la UE Martorell. Durant cinc anys va ser tècnic de la FCB Escola. Ara triomfa als Estats Units aportant l’ADN blaugrana.