González, el preparador físic, Arnau Pina, i els dos assistents, Ivar Guzmán i Roger Simona. Foto: Martinenc

“Tinc un grup molt treballador. Som molt competitius i estarem a la zona alta de la lliga, n’estic segur”. Així de convençut es mostra Hugo González, entrenador del sènior d’EBA del Martinenc, de les capacitats i del potencial del seu equip. El conjunt vermell va tornar als entrenaments col·lectius a finals del mes passat (tot i que els jugadors havien treballat de forma individual des de principis d’agost i durant el confinament) i ja ha jugat un partit amistós, resolt amb un triomf de 16 punts sobre el Mataró Boet, un altre dels equips d’EBA.

González, com tants i tants entrenadors, va mantenir la cohesió del grup quan es van suspendre les lligues (“estàvem a prop de la zona alta i no sabíem si tornaríem a competir”) fent servir videotrucades i lloa l’actitud de la seva plantilla. “Tan bon punt hi havia permís per sortir al carrer els jugadors ho van fer. Buscaven parcs i el que fos per seguir treballant”, apunta.

Ara, més de mig any després de l’inici del coronavirus, el seu equip està a 10 dies del primer partit oficial de la temporada, una visita a la pista de la UE Sant Cugat en la primera jornada de la Lliga Catalana EBA. “Que sigui el primer partit oficial, encara que encara estem en plena pretemporada, li dona un plus, obliga a prendre-t’ho molt més seriosament”, analitza. L’altre rival d’aquesta primera competició de la temporada serà el SESE, que visitarà el Municipal del Guinardó el 3 d’octubre. “Aquest equip està acostumat a guanyar, i la Lliga Catalana ens il·lusiona. Volem superar la fase de grups, cosa que no hem fet mai”, afegeix González.

Una mica més lluny en el calendari, el 17 d’octubre, apareix el primer partit de l’EBA 2020-21, a casa contra el CB Vic. “Tinc un molt bon feeling amb la temporada que afrontem. Potser el Lliçà i el Vic estan un punt per sobre, però també estic segur que el Martinenc és un equip que ningú volia com a rival”, apunta. El coach aplaudeix la decisió de la Federació Espanyola de dividir la categoria en tres grups. “És la decisió més salomònica i la que menys perjudica. A més, d’aquesta manera, si cal fer alguna aturada durant el curs per temes de salut, hi haurà marge per recuperar”, assegura.

Per últim, el tècnic del conjunt vermell reflexiona sobre un altre dels aspectes de la temporada que ve: la presència (o no) de públic a les graderies. “En principi treballem amb la idea que els partits seran a porta tancada. El que estem mirant de fer és d’aconseguir retransmetre’ls d’alguna manera via streaming perquè l’afició i fins i tot els jugadors de la base puguin veure com juguem”, conclou.