El femení del Martinenc lidera el seu grup de Primera. Foto: X. Carulla / FCM

UA Horta, Martinenc, CD Carmel, Pastrana… Tots els equips de futbol i futbol sala del districte estan pendents de les decisions finals de les federacions de futbol (tant Catalana com Espanyola) per saber quin és el final definitiu de la temporada 2019-20. I és que quan ja estem a punt d’arribar als dos mesos sense futbol, s’ha avançat en alguns aspectes, però encara hi ha moltes coses que s’han de definir.

En el cas de l’Horta de Raúl Matito, per exemple, la RFEF va proposar als clubs després de Setmana Santa posar el punt final a la lliga de Tercera Divisió sense descensos de categoria i amb els quatre primers jugant-se els ascensos en el play-off. Els equips de la categoria van acceptar la primera part de la proposta, però van demanar que els vuit primers tinguin dret a lluitar per l’ascens de categoria. Els blancs, després de 27 partits jugats, ocupen la dotzena posició, de manera que passi el que passi, la temporada 2019-20 es pot donar gairebé per tancada.

Pel que fa als equips que juguen en les lligues que organitza la Federació Catalana, durant la Diada de Sant Jordi l’organisme publicar un comunicat explicant que donen per acabades les competicions, però encara hi ha alguns temes pendents de solució. El Martinenc, per exemple, no sap què passarà amb els seus dos sèniors; el masculí, gràcies a la seva espectacular ratxa a principis d’any, s’ha acostat a la zona alta del seu grup de Primera Catalana, mentre que el femení lidera el grup 2 de Primera Divisió amb 11 punts sobre el Girona i s’hauria guanyat pujar.

L’FCF contempla tres escenaris: deixar la temporada 2019-20 nul·la, acabar-la amb ascensos i descensos o bé només amb ascensos. La Federació consultarà els clubs per conèixer el seu parer.