El Ciutat de Barcelona és un dels torneigs més prestigiosos. Foto: Ajuntament

El Pavelló Olímpics de la Vall d’Hebron va acollir l’últim cap de setmana de febrer la 42a edició del torneig internacional Ciutat de Barcelona de judo, una de les cites mes prestigioses del calendari judoka. La competició també va ser alhora Supercopa d’Espanya, i el diumenge dia 1 de març va oferir la Copa d’Espanya de Veterans, una competició adreçada a esportistes majors de 30 anys i que en va comptar amb alguns de fins a 74.

L’esdeveniment va aplegar judokes provinents d’altres parts de l’Estat i d’arreu del món. Pel que fa a resultats, cal destacar la medalla d’or de la jove judoka catalana Laia Talarn, que va derrotar la madrilenya Silvia García a la final de la categoria de 78 quilograms. Talarn s’havia desfet en semifinals de l’aragonesa Judith Balaguer. La judoka Noelia González també va fer un bon paper, en finalitzar segona als 78 quilograms.

Un altre participant català que va obtenir un bon resultat va ser David Garcia, que va ser finalista en caure a la final dels 60 quilograms amb Joaquín Gomis. Per la seva banda, Fran Molina també va quedar segon en perdre la final dels 100 quilograms contra el manxec José Fernández. 

En l’àmbit masculí, però, van ser els georgians Jaba Bitsdze i Teimuraz Khachidze els qui van dominar de manera clara en les seves categories –81 i 90 quilograms respectivament–.