La foto de família després de la presentació. Foto: Històrics

La temporada futbolística no pot començar de cap altra manera. A partir de dilluns 29 d’aquest mes (i durant tota aquella setmana, fins al 4 d’agost) el Municipal del Guinardó serà l’escenari de la 34a edició del Torneig d’Històrics del futbol català, la cita estival més emblemàtica de casa nostra. Com sempre, el Martinenc organitza el campionat, que reunirà 12 equips de diferents categories entre els quals hi ha la Unió Atlètica Horta.

El passat dimarts 9 va celebrar-se la tradicional jornada de presentació al Museu Joan Antoni Samaranch, on també es va fer el sorteig dels quatre grups. En el primer, el que debutarà dilluns 29, hi ha el Júpiter, el Sant Andreu i el vigent campió, el CF Badalona. L’endemà serà el torn de la UE Vilassar de Mar, el Vilafranca i el Lleida Esportiu, mentre que en el grup 3 hi ha la UE Sants, el Terrassa i l’Horta. Finalment, en el quart grup a banda dels amfitrions, van quedar enquadrats l’EC Granollers i l’Hospitalet.

Com sempre, els vencedors dels triangulars s’enfrontaran en les semifinals el 3 d’agost, mentre que la final es disputarà diumenge 4 d’agost.

HISTÒRICS FEMENÍ
El mateix dia també es va sortejar una nova edició de l’Històrics femení (la segona després que fos renovat i reinstaurat l’any passat), que es jugarà el primer cap de setmana de setembre en el mateix escenari. Sant Andreu i Sabadell es veuran les cares en la primera semifinal, mentre que el Martinenc buscarà el bitllet per a la final contra el Júpiter, les vigents campiones de la cita.

CANVIS A L’HORTA
L’Històrics, com cada any, és una oportunitat magnífica per als equips, que tot just hauran començat la pretemporada. És el cas de l’Horta, que després de l’extraordinària campanya 2018-19, amb play-off inclòs, ha patit canvis a la plantilla. 16 jugadors han marxat (entre ells Adri Lledó, Genís Blasco, Domi Berlanga o Guillem Rodríguez) i només segueixen nou del curs passat (Aleix Arenas, Arnau Campeny, Sergio Castillo, Xavi Manrique, Marc Río, Gerard Nolla, Carles Santaló, Uri Llavería i Joan Vives). En canvi s’han anunciat, de moment, vuit incorporacions, entre les quals destaquen les del porter Yamandú Morgade, el búlgar Mateo Stamatov, Luis Gaudioso o Adrià Recort, entre altres.

El debut en competició oficial del conjunt de Nacho Castro serà el primer cap de setmana d’agost (falta saber si serà el dia 3 o 4) al Feliu i Codina contra l’Olot en la primera ronda de la Copa Catalunya absoluta.

GRUP DEFINIT PER AL MARTINENC
Per la seva banda, el Martinenc ja sap quins seran els seus rivals en la temporada 2019-20 que es posarà en marxa a principis de setembre. Els vermells formen part del grup 2 de Primera Catalana, on també hi ha conjunts com la Monta, l’Ascó, el Gavà, el Viladecans o el Santboià.