Judokes del club

Judokes del club després de rebre els nous cinturons. Foto: Arnau Carrero

“Havíem comprat una furgoneta Citroën Jumpy perquè els i les judokes viatgessin més còmodes a les competicions, i hi havíem posat el nom del club, però la vam haver de vendre perquè la covid ens va obligar a estar tancats. Sense ingressos era impossible mantenir-la perquè tots els diners que es generen s’inverteixen en l’entitat. Potser quan ens recuperem una mica comprarem una altra furgoneta”, confessa Mari Ángeles García (Tetuán, Marruecos, 1963), vicepresidenta del Club de Judo La Salle Horta.

El judo és, literalment, el padrí dels Iglesias García perquè la María Ángeles i el seu marit, el Jesús Iglesias, que va fundar el club l’any 1992, es van conèixer gràcies a aquest esport. En concret, per un combat entre el Jesús i el Francesc García, germà de la María Ángeles. En Francesc es va lesionar i el Jesús es va preocupar pel seu estat i el va anar a veure a l’hospital, on va conèixer la seva futura dona.

Habilitats motrius

El fill gran, l’Àlex Iglesias, competeix en veterans i duu al Club de Judo La Salle Horta la seva filla, l’Aisha, que aquest any farà cinc anys i que en fa dos que va començar en aquest esport. “Generalment, els agafem ja amb tres o quatre anys perquè el meu fill petit, Edgar Iglesias [el director tècnic] té molta experiència i traça amb la canalla, i es treballen habilitats motrius aplicades a disciplines de lluita i, alhora, se’ls ensenya l’esport en forma de jocs”, exposa García, molt contenta de la festa pel 30è aniversari que van celebrar el passat 22 d’abril al Foment Hortenc. La covid va impedir que es pogués muntar l’any passat, que era quan es complia l’efemèride.

L’acte va ser una jornada molt especial que va superar les expectatives, amb l’aforament ple, retrobaments i abraçades celebrant el present, el passat i el futur del Club de Judo La Salle Horta. L’entrevistada es queda “amb una molt bona anècdota i bonica” que va compartir en el seu discurs Edgar Iglesias, el director tècnic.

Iglesias estava en un campionat d’Espanya amb un alumne que havia guanyat en la seva categoria. “Esteu entrenant a un centre d’alt rendiment?”, li va preguntar un noi, sorprès quan l’Edgar li va respondre que no. Encara va al·lucinar més quan van saber que els i les judokes del club s’entrenen una hora o hora i mitja a la tarda, i que els dissabtes hi va qui pot. “I si no esteu en un centre d’alt rendiment ni entreneu tant ni tampoc teniu dietista i fisioterapeutes, com podeu aconseguir aquests resultats?”, es va preguntar el seu interlocutor. “Allò que assoleixes té molt a veure amb l’actitud i l’afecte que hi posis”, respon la vicepresidenta de l’entitat, que està a dins de l’escola La Salle Horta.

A la festa no podien faltar les paraules del Jesús Iglesias. També es van entregar els cinturons als i les judokes que passaven de grau i plaques commemoratives a les autoritats i persones vinculades al club, com Fermín Parra, president de la Federació Catalana de Judo, Marta Martínez, directora de l’escola La Salle Horta, el Germà Joan Ramos, director de la comunitat de Germans o Rosa Alarcón, regidora del districte d’Horta-Guinardó. “I, clar, va haver-hi temps per recordar els vells temps perquè vam convidar el Germà José María Ramos, que era el director de l’escola La Salle quan el meu marit va fundar el club”, indica, molt orgullosa, García.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram