El llibre es va presentar ahir a l’Ajuntament. Foto: Ajuntament

‘Resilients’. Aquest és el títol del llibre que es va presentar ahir a l’Ajuntament i que inclou un centenar de retrats de propietaris i treballadors de bars i restaurants de la ciutat fets entre els mesos de maig i juliol de l’any passat, durant la primera desescalada de la pandèmia.

La publicació l’ha editada el Gremi de Restauració de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament i la Generalitat. Les entrevistes i els textos que hi ha a ‘Resilients’ reflecteixen l’estat d’ànim del sector en aquell moment, quan es va generar un clima moderat d’optimisme per la represa que l’evolució posterior de la pandèmia va estroncar. Hi apareixen les vivències d’uns negocis que han patit molt les restriccions i que s’han hagut de reinventar per no haver de tancar, tot i que alguns ho han acabat fent.

El títol escollit vol reflectir que la resiliència ha estat l’actitud que han mostrat els restauradors de la ciutat tot i les adversitats causades per la pandèmia. “El llibre és un homenatge a un sector clau per a l’economia de Barcelona”, afirmen des del Gremi de Restauració. Els retrats de ‘Resilients’ han estat obra de la fotògrafa Caterina Barjau, mentre que els textos els ha escrit la periodista Patricia Castán, que va entrevistar els protagonistes.