Catàleg comerç

Foto de família després de la presentació del projecte. Foto: Ajuntament

Sense el comerç l’ànima de la ciutat no tindria força, i per això és tan important cuidar-lo. Així ho van fer ahir l’Ajuntament i Barcelona Activa presentant el Catàleg de serveis especialitzats per a la Restauració i el Comerç, que vol potenciar, digitalitzar i afavorir el relleu generacional del comerç.

Aquest catàleg ofereix, entre altres, un conjunt de serveis i programes de suport, com ara assessorament sobre tràmits necessaris per impulsar un negoci, orientació sobre com aconseguir finançament, subvencions per fer el salt cap a la digitalització i, així, ser el més competent possible, i informació en l’àmbit dels recursos humans sobre com fer noves contractacions de treballadors.

“Un model de ciutat humà”

En l’acte de presentació, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni va recordar la importància de donar suport al comerç de proximitat. “Reforçar el comerç de proximitat és defensar el model de ciutat que volem d’escala humana. La feina de les persones comerciants és molt dura, s’obtenen beneficis a força d’aixecar cada dia la persiana”, va recalcar. Per part seva, la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, va explicar que aquest catàleg és una manera de fer visibles algunes ajudes al comerç. “Els serveis que oferim són oberts, però no tothom els coneix. Amb aquest catàleg hem concentrat tots els serveis i programes que responen a demandes de restauradors/es i comerciants”, va detallar.