Taules buides terrassa

Diverses terrasses perdran les ampliacions fetes. Foto: Carles Martín/ACN

L’Ajuntament va tornar a moure fa uns dies fitxa amb relació a l’ampliació de les terrasses feta durant la pandèmia, però ara per anunciar que no regularitzarà les llicències de les ampliacions que es van permetre, especialment en alguns dels carrers més importants de l’Eixample. Això va fer que el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, acusés a principis de juny el consistori d’anar cap a una “denegació massiva de les terrasses”. Des del seu punt de vista, en alguns casos s’havien fet denegacions aplicant criteris que no corresponen a l’actual ordenança de terrasses, sinó a anteriors.

Davant d’aquesta situació complicada per a la restauració, pocs dies després Foment del Treball, PIMEComerç, Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, Cometria i Gremi d’Hotels també van demanar a l’Ajuntament que mantingués les ampliacions fetes a la calçada i la vorera i l’horari de les terrasses. A més, van subratllar que Barcelona és una de les ciutats d’Espanya amb l’horari de les terrasses “més curt”.

El mateix dia en el qual es van produir aquestes declaracions, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni va negar que el consistori estigués pensant fer cap canvi en els horaris. “En les àrees tensades no es consolidaran les terrasses postcovid, però en cap cas s’ha parlat d’horaris”, va assegurar el cap de files dels socialistes.

Després d’aquestes paraules, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, li va respondre a Collboni que el “monocultiu de terrasses” a la ciutat havia “liquidat el dret al descans de moltes persones”. En aquest sentit, Coronas li va demanar que deixes de ser “només la veu de les patronals”.