Joan Bayen

Foto: Ajuntament

“El ‘Juanito’ és el millor que tenim a la Boqueria. És una persona que representa la nostra manera de ser i de fer”. Són paraules de l’actor Joan Pera en referència a Joan Bayen, ‘Juanito’, el propietari del mític bar Pinotxo del Mercat de la Boqueria. Pera, que es defineix com “un client del Pinotxo que fa d’actor quan pot”, va estar present a l’homenatge del mercat al ‘Juanito’, que durant anys ha fet gaudir els seus clients amb el seu etern somriure i els seus productes.

“Sempre està content, tira endavant i, sobretot, ajuda a vendre Barcelona”, va afegir el restaurador Carles Gaig, també present a l’acte de reconeixement. “El ‘Juanito’ dona autenticitat al projecte de Barcelona com a ciutat amable, d’acollida i vital, i gràcies a ell la gent s’emporta un record immillorable”, va afegir Gaig.

El reconeixement al ‘Juanito’ suposa el tret de sortida del projecte ‘Consell de Savis’, un nou cicle que pretén homenatjar personatges emblemàtics relacionats amb el món de la gastronomia. En aquest sentit, durant les pròximes setmanes aquesta iniciativa lloarà les figures de persones com Josep Lladonosa, autor de diversos llibres de cuina i integrant de negocis com el 7 Portes o el Quatre Barres. També està previst homenatjar Josep Solà, de la Bodega Sepúlveda; Francesc Fortí, d’El Racó d’en Binu; Isidre Gironès, de Ca l’Isidre; i Jean-Louis Neichel, del Restaurant Neichel.

Joan Bayen

Foto: Ajuntament

A l’acte inicial del ‘Consell de Savis’, la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín, va dir que Barcelona necessita “referents” com el ‘Juanito’. “La vida que hi ha darrere de cada gest i de cada somriure és el que han convertit la Boqueria i els mercats de Barcelona en tot un referent internacional”, va afegir.

Un referent a Barcelona

Per la seva banda, Óscar Ubide, gerent de la Boqueria, va expressar que el primer acte del ‘Consell de Savis’ no podia començar d’una altra manera “que no fos amb algú de la casa”. “Si hi ha algú que representa el nom de la Boqueria és el Pinotxo”, va afirmar Ubide, que va recordar que el ‘Juanito’ havia corregut maratons i que fins i tot va portar la torxa Olímpica des de Colom fins a plaça Catalunya. “És la punta de llança del mercat i és tot un plaer treballar amb ell, amb una persona tan autèntica”, va explicar.