El projecte es va presentar el passat 11 de gener. Foto: Districte

Sant Genís és una de les zones de la ciutat on la mobilitat i l’accessibilitat als comerços és més complicada a causa de l’orografia del barri. Ara, un projecte d’un grup d’estudiants del tercer curs d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) busca fer més accessible els comerços del barri, i també a diferents equipaments municipals, per a les persones amb diversitat funcional.

Els diferents projectes que han dissenyat la vintena d’estudiants d’aquesta universitat es van presentar el passat 11 de gener. Tots ells s’emmarquen en el projecte Comerç Amic Sense Barreres, que es va posar en marxa el 2013. Durant la presentació, es va poder veure com una de les problemàtiques més habituals dels comerços de Sant Genís és l’esglaó que tenen a l’entrada. Està fet perquè no entri aigua quan plou molt però dificulta l’entrada a la gent més gran. Per solucionar això, els estudiants, tal com explica Anna Guerra en declaracions a Betevé, han presentat una sèrie de propostes, com ara “habilitar una entrada millor amb portes que es puguin obrir cap als dos costats, orientant l’entrada accessible cap a un altre lloc, canvis cromàtics, grans contrastos per persones amb mobilitat reduïda…”.

Durant l’acte, Clara Santamaría, professional de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, va destacar que el projecte també pretén “sensibilitzar i conscienciar a l’estudiant sobre el concepte de l’accessibilitat”. De fet, els estudiants, per tenir un coneixement més precís de la situació, fa uns mesos van fer una visita al barri amb cadira de rodes o amb els ulls tapats. Un cop detectades les necessitats, els alumnes van analitzar en profunditat cada cas i van buscar solucions concretes aplicant els criteris d’eficàcia i de sostenibilitat.