Barcelona Comerç

Foto de família de l’acte a la plaça Sant Jaume. Foto: Barcelona Comerç

El Dia Europeu del Comerç de Proximitat es va celebrar el passat 9 de maig i el comerç de Barcelona ho va fer sortint al carrer, a banda de programar actuacions de cantants d’òpera als mateixos carrers.

La Fundació Barcelona Comerç va liderar l’acte institucional que va organitzar la Comissió Europea a la plaça Sant Jaume, on també hi van ser diversos eixos de la ciutat. Durant l’acte, el president de Barcelona Comerç, Pròsper Puig, va tornar a reivindicar la candidatura de Barcelona per ser la primera Capital Europea del Comerç de Proximitat. “Ja tenim la feina feta amb el programa que vam presentar el gener d’aquest any i en principi al juny sabrem la resolució de la Unió Europea (UE), que pensem que serà positiva”, explicava Puig.

En aquest sentit, el president de l’entitat va afirmar que, un cop els aprovin el projecte (tot i que encara està a expenses de la UE), el següent pas serà conèixer la partida pressupostària, que creu que serà “cap a finals de novembre”. Un cop aquí, ja podran engegar la capitalitat per al 2024.

D’altra banda, Puig també va reclamar que aquest dia s’acabi convertint en “la diada nacional del comerç local a Catalunya”. Puig va afegir que una jornada com aquesta serveix per reivindicar “la importància que té aquest tipus de comerç per a tots els veïns” i que convertir-lo en la diada “ho fa més visible”.

Amb tot, durant l’acte també es va desplegar la bandera d’Europa i l’actuació de l’Òpera Jove va posar el punt final.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram