El Mercat d’Horta es va inaugurar el 1951. Foto: Ajuntament

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i el Mercat d’Horta van aprovar el passat 26 de març la proposta de remodelació del mercat hortenc que preveu la rehabilitació de l’edifici. La Junta de Paradistes va aprovar el projecte de reforma amb un 80% dels vots a favor.

D’aquesta manera, està previst que les obres que es faran a l’edifici actual, que està catalogat patrimonialment, serveixin per fer del Mercat d’Horta un equipament modern i sostenible. El projecte contempla conservar l’estructura de formigó i fer un nou tancament exterior de vidre que permetrà veure l’estructura de l’edifici històric. L’espai central es conservarà tal com està ara.

D’altra banda, s’implementarà la gestió pel reciclatge de residus, es millorarà la il·luminació i la climatització i es dotarà el nou espai dels serveis i la logística necessària per facilitar totes les activitats que el mercat aculli. A la zona que dona al carrer Tajo hi haurà la planta del mercat fresc, mentre que també es construirà una planta primera amb accés doble des del carrer del Mestre Serradesanferm i s’instal·laran unes escales mecàniques des del carrer del Tajo. A la planta baixa hi haurà una zona d’autoservei de productes que no són frescos per complementar l’oferta, mentre que a la planta -1 s’hi farà un aparcament.

La previsió de l’Ajuntament és fer un mercat provisional fins al 2021, que és la data que es preveu que acabin les obres. La ubicació encara no està decidida.

“ESTEM SATISFETS”
En declaracions a Línia Horta, el president del mercat, Vicenç Bailón, es mostra “molt satisfet” per l’anunci de la reforma i destaca que aquesta transformació servirà per “impulsar” el mercat tenir un equipament “modern i adaptat a les necessitats actuals”.