Foto:Ajuntament

A tocar de l’estació de Sants, un dels grans punts d’entrada a Barcelona, s’obre un dels espais naturals més sorprenents de la ciutat: el parc de l’Espanya Industrial. El seu nom no enganya: s’estén pels terrenys que antigament ocupava una fàbrica tèxtil, que a partir de la dècada de 1980 va reconvertir-se en un espai de lleure per als santsencs i la resta dels barcelonins.

És impossible no fixar-se en les nou torres far, que sobresurten imponents i fan de reclam, ni en el seu llac artificial, custodiat per una estàtua del déu Neptú. L’altre gran element identificatiu del parc és el drac, obra de l’escultor basc Andrés Nagel, que vigila el recinte. Algunes de les antigues instal·lacions de la fàbrica ara serveixen com a equipaments socials, com per exemple el punt d’informació juvenil la Casa del Mig.

A l’interior del parc, més enllà d’aquests elements arquitectònics, es pot escollir si es vol seure, a la gespa, als bancs o a les grades, o bé optar per un pla més actiu. I és que a l’Espanya Industrial hi ha pistes de bàsquet, de petanca i un frontó.